In mei hebben wij ons huis te koop gezet. Na 7 jaar erg fijn wonen groeiden we inmiddels ons kleine maar sfeervolle 2-onder-1-kap uit. Het plan: op naar een grotere (100-120 m2) woning met een flinke tuin waar onze zoon van 1 jaar lekker kan spelen, en wij ook natuurlijk. Waarbij we het écht belangrijk vonden dat het minimaal net zo sfeervol huis zou moeten zijn als ons eigen huis uit 1910.In juni hebben we ons huis totaal onverwacht heel snel verkocht via een lokale verkopende makelaar in Soest, waarbij Natascha ons vanaf de zijlijn heeft bijgestaan bij de onderhandelingen. Fantastisch natuurlijk, maar dit betekende dat we toch écht snel op zoek moesten naar een nieuw huis.

Funda kenden we inmiddels al een half jaar uit ons hoofd, elke wijk, elk huis, elke bouwstijl, elke prijsklasse en ga zo maar door. Er stonden natuurlijk wel mooie huizen te koop maar dan wel ruim boven ons budget. Eigenlijk hadden we de hoop een beetje opgegeven dat we ons droomhuis zouden gaan vinden. Maar 2 weken na het verkopen van ons huis verscheen er ineens een nieuw huis binnen onze zoekcriteria op Funda: Een vrijstaand huis, 3 slaapkamers, flinke tuin, sfeervol uit 1917, in een woord perfect. Én binnen budget! Na een bezichtiging helemaal verliefd geworden! Er moet wel wat aan opgeknapt worden, de woning is wat gedateerd maar wel prima onderhouden was onze inschatting. Wat nu? Mijn partner en ik zijn beide zelfstandig ondernemer en niet vies van onderhandelen. Maar dit was wel écht scherp geprijsd, en dat het dan snel kan gaan met zo’n uniek huis – ondanks de verstopte markt – hadden we bij de verkoop van ons eigen huis wel gezien (binnen 3 weken verkocht). We besloten: we willen het koste wat het kost, al betalen we de vraagprijs! Op dit moment hebben we Natascha ingeschakeld. Ik merkte aan alles dat ik mijn objectiviteit totaal kwijt was, we wilde het té graag hebben om goed te kunnen onderhandelen. Eigenlijk waren we sceptisch over een aankoopmakelaar, dat onderhandelen kan ik ook wel zelf en wat voegt het nou toe? Achteraf ben ik heel blij dat we via Natascha wat afstand konden nemen. Zij heeft het huis voor ons bezocht en met haar professionele blik het huis gescand: Hier kwam toch wel het een en ander uit waar we nog totaal geen rekening mee hadden gehouden. Maar desondanks wilden we het nog steeds perse hebben. Ook Natascha was nog steeds enthousiast over het huis en de omgeving.

In de onderhandeling leek er in eerste instantie weinig tot geen ruimte, het huis stond immers pas een week in de verkoop. Maar na volhouden van Natascha bleek dat er toch nog wat flink van de prijs afkon. Ook na het bouwkundige rapport op advies van Natascha bleken er aanzienlijke kosten gemaakt te moeten worden. Er klopten een aantal zaken met betrekking tot algeheel onderhoud niet op de vragenlijst waar wij nooit aan gedacht hadden. Ook dit heeft ze opgepakt en geregeld dat de verkopende partij dit voor haar rekening nam. Al met al heeft ze haar kosten er ruimschoots uitgehaald en nog veel meer voor ons ‘verdient’. Maar nóg belangrijker het aankoopproces van begin tot eind heel prettig begeleid wat bij ons eigenlijk alle stress van het aankopen heeft weggenomen.

Natascha bedankt!

Familie Smit uit Soest